Hvorfor er tarmskylling et klokt helsevalg?

Tarmskylling (colon hydroterapi) balanserer tarmsystem som er i ubalanse grunnet kosthold og livsstil.  Colon hydroterapi er en avansert form for tarmskylling / tarmrensing hvor man renser hele tykktarmen (colon) innenfra.  Dette har en uvurderlig verdi i form av en helsegevinst som påvirker hele deg som menneske, kropp og sinn, fysisk og psykisk. Hele deg med kropp, tanker og følelser. Alt henger sammen, og tarmhelsen din henger tett sammen med hjernefunksjon, immunforsvar, følelsesliv og energinivå. 

Utstyret som brukes nå er oppfunnet av NASA i begynnelsen på 70-tallet og har vært utprøvd i USA og Midt-Europa fra begynnelse av 80-tallet med svært gode resultater. Det er cirka 1000 klinikker i Tyskland, og det dobbelte i USA.  Norge har færre klinikker, og de fleste er på Østlandet der det er et populært tilbud blant mange kundegrupper. Det har lenge vært etterspurt å få behandlingen til Vestlandet, og nå er det endelig mulig å ta colon hydroterapi i Bergen.

Tarmskylling er en populær behandlingsmetode for å øke balansen i tarmsystemet.  Vi har en utbredt kunstig bearbeiding av matvarene som skaper ubalanse i våre sensitive systemer som er basert på ren natur. Tilsettingsstoffer av ulik art, konserveringsmidler, forurensing og denaturering (denaturering er når noe «berøves» fra sine opprinnelige egenskaper, og dermed gjøres ubrukelig for visse formål) er en helseutfordring. Dette bidrar også til at den naturlige og livsviktige balansen mellom bakterier i menneskekroppen blir forstyrret. Dette skaper belastning for systemene, tapper energi du ville brukt til andre formål og kan gjøre immunforsvaret svakere. 

Tarmskylling kan gi et nedsatt immunforsvar en ny start da 2/3 deler eller opptil 80% av immunforsvarets styrke har sammenheng med tarmfunksjonen. 

Vanlige symptomer på nedsatt immunforsvar kan være slitenhet, utmattelse, irritabilitet, depresjon, eksem, infeksjoner, hyppige forkjølelser og en generell tendens til å bli ofte syk. Behandling med colon hydroterapi kan bygge opp immunforsvaret over tid, og krever noen behandlinger.  Du vil imidlertid trolig merke en positiv forskjell etter første behandling. 

Det lever millioner av bakterier i tarmsystemet vårt.  Vår trivsel er avhengig av å ha den rette balansen av disse bakteriene. Veien til optimal livskvalitet, helse og velvære går gjennom tarmen, ett av de største organene i kroppen. Dersom det er for mange bakterier eller andre bakterier i tarmen enn det som er normalt sier vi at det er en bakterieovervekst.  Tilstanden kan gi ubehag og smerter som oppblåsthet, ubehag i magen, diaré, nedsatt opptak av næring (malabsorpsjon) og vekttap. Et mangelfullt opptak av næring i tarmen vil gi nye symptomer som utmattelse, konsentrasjonssvikt og trøtthet. 

Tarmrensing eller tarmskylling (colon hydroterapi (CHT) ) vil effektivt kunne behandle helsebelastninger og ubalanse i tarmen, som igjen vil påvirke hele systemer som virker sammen. 

Colon Hydroterapi hjelper deg å ta godt vare på deg selv. Det gir mange gode ringvirkninger for hele menneskekroppen, fysisk og psykisk. 

Her er noen eksempler på konkrete fordeler med Colon Hydroterapi (tarmskylling / tarmrens): 

  • Forebygger sykdom
  • Økt energi
  • Forbedrer immunforsvaret
  • Hjelper ved uren hud – huden blir friskere
  • Setter fart på forbrenningen
  • Vekttap – hjelper ved vektreduksjon 

 

 • Reduserer metangass (vond lukt) og oppblåsthet 

 

 • Reduserer kvalme og smerte knyttet til oppblåsthet
 • Hjelper til å redusere forstoppelse
 • Reduserer symptomer assosiert med IBS (irritabel tarm syndrom)
 • Bedrer blodsirkulasjonen

 

Hva er tarmskylling og hvordan foregår behandlingen?

Colon Hydroterapi (CHT), tarmrensing eller tarmskylling er en behandlingsform der tykktarmen blir skånsomt og behagelig skylt med temperert og renset vann.  Plakk og avfallsstoffer løses opp og føres ut. Det benyttes sterilt engangsutstyr, og behandlingen utføres av sykepleier. Dette er den optimale innvendige renselsen, og kan gi deg umiddelbar effekt.  

Colon Hydroterapi er en avansert form for tarmrensing hvor hele tykktarmen (colon) blir renset innenfra. Denne behandlingsmetoden har i flere år vært utprøvd i USA og Tyskland med svært gode resultater.  Tarmskyllingen utføres av en sertifisert sykepleier og er hygienisk, luktfri og smertefri.

Våre sykepleiere og leger, samt biopat, er våre viktigste ressurser i arbeidet for å bidra til å hjelpe våre kunder til en bedre helse og livskvalitet totalt sett og på alle måter. Vi har også viktige tekniske instrumenter, nemlig to ulike Colon Hydroterapi maskiner, som i utgangspunktet ble utviklet av NASA.  Det viktigste middelet vi bruker under behandlinger er vann, og det er mulig å tilsette salt og probiotika (noe vi foreløpig ikke gjør). Vi benytter også vår Aqua masssasje maskin i forbindelse med mage / tarm behandling, og kundene kan bli massert på begge sider av kroppen og få et svært godt resultat totalt sett med både Aqua massasje og colon hydroterapi. 

Den kjemiske formelen H₂O betyr at vann består av to hydrogenatomer og ett oksygenatom, som gir gode rensende egenskaper slik molekylet er bygd opp. Vann finnes nesten overalt på jorda, og er livsnødvendig for alt kjent liv.  Vi er alle av vann. Vi består som kjent stort sett av vann. Ved å drikke mye vann, bade og dusje i vann, pusse tenner og vaske oss i vann er det total resonans med oss og vannet. Alle mennesker, fra nyfødte babyer som har ligget 40 uker i fostervann til eldre mennesker, nyter å bade i passe temperert vann.  Vi slutter aldri å nyte vann på denne måten. 

Det er fantastisk å nyte en behandlingsform med renset vann, som bokstavelig talt gjenoppvekker livskraften. 

 

Hvordan fungerer tarmskylling og hva er prosedyren?

Første gang du kommer til behandling kommer du 15 min. før din time. Du fyller ut helseskjema og snakker med din behandler. Selve behandlingen med colon hydroterapi varer 35-45 min. Alt skjer i et hyggelig behandlingsrom med behagelig musikk og interiør. Vi ønsker at du skal føle deg komfortabel, og sykepleieren legger til rette for at du skal slappe godt av. 

Ved å føre inn renset vann i tykktarmen, løsner avfall fra tarmveggene og tarmrensingen vil skylle ut giftstoffer som har bygget seg opp i tykktarmen. 

Pasienten ligger på en fysioterapibenk med et håndkle og pledd over seg. På veggen henger colon hydroterapi maskinen som har et rør for varmtvann, et for kaldt vann og et avløpsrør. Din behandler som er sykepleier administrerer maskinen og er hos pasienten hele tiden. Pasienten blir bedt om å legge seg på siden når et smalt engangsspekulum føres forsiktig et lite stykke inn ytterst i rektum.  Dette myke kunststoff røret fører temperert, filtrert vann under variert trykk først inn og så ut av tarmen. Vannet hydrerer tarmen og stimulerer peristaltikken slik at det blir lettere for tarmen å tømme seg helt naturlig. Tarminnhold fjernes via et neonlysrør i apparatet som har et lukket system, og dette eliminerer eventuell dårlig lukt. Behandlingsmetoden er smertefri, trygg og effektiv uten bruk av kjemikalier og medikamenter. 

En skånsom massasje på magen kan utføres samtidig for å øke effekten av behandlingen. Du kan også massere magen selv, og du får da veiledning. Det er også anbefalt å utnytte at vi har en Aqua massasje maskin på klinikken, som du burde ta x min på hver side før du får colon hydroterapi. Under behandlingen med colon hydroterapi vil det bli ført ut slaggstoffer og avfall som kontrolleres gjennom et neonbelyst vindu inne i maskinen. 

En CHT – behandling gir ofte en følelse av renhet, lettelse, renselse og en generell velbehagsfølelse i hele kroppen.  Mange føler seg klarere i hodet, og kan oppleve det som at det får puste lettere.

Parallelt med selve tarmskyllingen foregår en samtale omkring dine livsvaner, sykehistorie, eventuelle medisininntak, kost, stress, trening og væskeinntak. Opplysning, veiledning og forebygging er alltid en del av behandlingen. Vi anbefaler også alle våre kunder en 90 min. konsultasjon hos Dr. Alexander Rafto som jobber med funksjonell medisin, noe som betyr at han har det helhetlige perspektivet som er så viktig. 

Denne delen sammen med observasjoner av tarminnholdet kan gi behandleren informasjon om din tarmhelse og generelle allmenntilstand. Dette gir støtte til å finne din beste behandlingsplan videre. 

Valgfrie forberedelser: 

For best mulige resultater og komfort bør du i dagene før behandlingen, og spesielt de siste 24 timene, unngå kullsyreholdige drikker, sukker, brød og pulvermat. Denne typen mat genererer gass.  Drikk rikelig med vann, og prøv å få i deg ferskpresset juice av frukter og grønnsaker. Et tips er å lage en stor kjele grønnsaksuppe av f.eks. vann, grønnsaksbuljong, aspargesbønner, blomkål, gulrot, løk, purre og andre grønnsaker du liker godt. Dersom du spiser suppen tre ganger om dagen i 3-5 dager før behandlingen er det svært bra for deg. 

Etter behandlingen: 

Rett etter behandlingen og i de påfølgende dagene bør du drikke mye vann 2-3 liter per dag for å hjelpe fordøyelsen og hydrere kroppen. Drikk minst et stort glass grønnsaksjuice daglig, (prøv en blanding av gulrot, selleri, rødbeter og ingefær) eller fruktjuice. Vi anbefaler også peppermynte-, kamomille- og fennikelte i dagene etter tarmskylling.  I tillegg er det viktig med probiotika og vi anbefaler også en aloe vera gel. De to siste produktene selger vi i klinikken. 

Livsstil og livskvalitet

For å opprettholde den gode effekten etter behandlingen er det viktig med en sunn og gjennomtenkt livsstilsendring.  Et sunt kosthold er svært viktig. Det er viktig å drikke 2-3 liter vann hver dag, samt spise et tilpasset kosthold som virker bra for deg.  Be om veiledning hos din behandler, og invester gjerne i noen veiledningstimer. Det er en selvfølge at vi ikke kan ta opp mer næring enn det som finns i den maten vi spiser. Unngå å spise mye fett og sukker og husk at mosjon er bra for oss alle.  Bevegelse, trening og mosjon er gull verdt for kropp og sinn. Finn den formen du kan trives med, og gjør det fordi du velger det, ikke fordi du presser deg med at du «må» og «bør».

 

Colon Hydroterapi og trygghet 

Vi har erfarne sykepleiere og leger som hjelper deg til å bli kvitt fordøyelsesplager og få en god tarmhelse. Lytt til oss som jobber med dette til daglig, og vårt team gjør sitt ytterste for at du blir møtt på en god måte med konfidensialitet, respekt og omsorg. 

CHT – behandling er en fullstendig skånsom og trygg behandling.  Både under og etter behandlingen beskriver brukerne at det er en velvære og at det kjennes riktig ut at kroppen trenger en rens, underforstått at dette er noe kroppen trenger etter hva den har blitt utsatt for av matinntak, kunstige tilsetningsstoffer, stress og forurensing.  Kundene kjenner seg trygge og komfortable, og selve behandlingen virker velgjørende. 

Colon hydroterapi må ikke forveksles med koloskopi, som er en rektum undersøkelse foretatt på sykehus eller private klinikker etter henvisning fra lege. Da føres det undersøkelsesutstyr inn i den svært sensitive tarmen, og pasienten er ofte syk. Da kan det selvsagt være risiko for bivirkninger, i motsetning til ved colon hydroterapi som er en svært skånsom behandling med renset vann. Det kan også være bivirkninger etter diverse lakserende midler, der det er advarsler om at dette kan gi skader ved langvarig eller feil bruk.

Dersom du leser om bivirkninger av CHT, har dette ingen relevans til virkeligheten.  

 

Kontraindikasjoner – du skal ikke ta CHT – behandling når: 

 • Ikke pasienter med Chrons syndrom og ulcerøs collitt i aktiv fase.
 • Ikke pasienter med udiagnostisert hjerteproblematikk.
 • Ikke pasienter med lupus.
 • Pasienter som har vært strålebehandlet mot abdomen (mage/tarmområdet). 
 • Akutte tarmbetennelser
 • Feber og/eller intestinale blødninger
 • Framskreden graviditet
 • Alvorlig hjertesykdommer
 • Aneurysma
 • Nyopererte

 

Bergen Helhetsklinikk ble etablert på et idealistisk grunnlag 

Gjennom flere år har grunnleggerne  utviklet ideen om en helhetsklinikk med de beste fagpersonene i sine fag, som jobber sammen og bidrar til å virkelig hjelpe mennesker til bedre helse og livskvalitet. I klinikken jobber vi med hele mennesket, fysisk og psykisk som et hele, og med særlig Fokuset skulle være livskvalitet, helse og sunnhet, da det er det tarmskylling har symbolisert for oss og det vil vi gjerne gi videre til den alt for store gruppen som sliter med symptomer som denne behandlingen kan hjelpe på. 

Klinikken ble etablert på et idealistisk grunnlag. Vi brenner for å kunne informere, dokumentere og bidra til at flere mennesker som vil ha god nytte av alt vi kan tilby, og ikke minst colon hydroterapi som gir så mange gode ringvirkninger,  enten det er forebygging, vedlikehold, behandling eller velvære, skal få dette. Dette arbeider vi eiere for på flere måter, blant annet gjennom å jobbe med forskning og dokumentasjon av effekter. 

Klinikken har godkjente forskningsprosjekter som jobbes med for at vi skal ha gode kartleggingsverktøy, forskningsdata og ny kunnskap for hva som gir virkninger. 

Systemet vi utvikler kan dokumentere, måle og hjelpe oss med en statistikk slik at vi kontinuerlig har oppdaterte forskningsdata og dokumentasjon på virkningen av denne behandlingen. På en slik måte kan vi bidra til riktig formidling av denne behandlingsformen, og de som trenger de kan være trygge på at dette er en gjennomgående trygg, effektiv og hensiktsmessig behandling. 

 

Livskvalitet og helse i en helhetlig væren

Viktige ønsker for kundene våre var sammen med livskvalitet, helse og sunnhet, en balanse og fleksibilitet i livet.  Når det gjelder helse, kropp og kosthold vet vi at det er mange som lever i en enten – eller tilnærming, og dette er stressende og belastende for hele mennesket med tanker, følelser og kropp. Vi tror på at vi alt i menneskekroppen henger uløselig sammen og påvirker gjensidig. Kompleksiteten gir et voldsomt potensial når vi jobber konstruktivt og bygger opp oss selv, og dessverre tilsvarende helsebelastende om vi stort sett belaster kropp og sinn med dårlig næring, miljø og lever en livsstil som bryter oss ned. 

Bergen Helhetsklinikk As ønsker å være der for kunden, møte kunden der han / hun er i sin livssituasjon og støtte kunden til å ta best mulig vare på seg selv slik at helsen kan være optimal for den enkelte, og livskvaliteten dermed kan øke. 

Vi bryr oss om kundene og hvordan de har det, og vi vil gjerne gi oppfølging videre. Vi tar våre kunder på alvor, og det er et prinsipp at de skal føle seg respektfullt behandlet og kjenne seg trodd og tatt på alvor akkurat slik de er. 

 

Antall behandlinger og oppfølging

Colon Helseklinikk utfører tarmskylling / tarmrensing, også kalt colon hydroterapi.  Denne behandlingen utføres av offentlig godkjente sykepleiere. 

Du trenger ingen henvisning fra lege.  

Vi tilbyr også oppfølging via våre sykepleiere eller psykoterapeuter.  Du kan bestille kostholdsveiledning hos våre sykepleiere. Vi har også en egen kostholdsveileder som kan gi viktig støtte og hjelp på veien.  Det er en god støtte å ha med seg oppfølging på veien videre mot en sunnere fase i livet. 

Kunder tar tarmskylling med ulike utgangspunkt og ulike helsemål.  Noen ønsker forebygging, andre vedlikehold og andre igjen trenger behandling for diverse plager og ubehag. 

Derfor vil det variere hvilket antall behandlinger du trenger. Dette kan du sammen med din sykepleier snakke om, og din egen kropp vil nok også gi deg signaler på dette.  

Hos Colon Helseklinikk kan du derfor bestille enkelttimer, dersom du tenker du skal ha 2-5 behandlinger.  For dem som trenger flere behandlinger i et terapeutisk forløp på 2-3 behandlinger de første 2-3 ukene, eller som tenker langsiktig, vil det lønne seg å kjøpe våre pakketilbud. Du vil da få en rabatt, for det lønner seg alltid å være fast kunde. Vi kan da tilby deg å betale faktura som kan ved behov betales i flere avdrag med en lenger betalingsfrist. 

Antall behandlinger som er nødvendig avhenger av tarmens helsetilstand. Behandlingsopplegget må alltid skreddersys individuelt.  Dersom kunden har vært utsatt for kvikksølvforgiftning, soppsykdommer eller hatt andre mage – tarm plager vil det være nødvendig med et terapeutisk behandlingsforløp med flere timer, og i tillegg er det sterkt anbefalt å se om noen av symptomene også kan forbedres av justering i kosthold og livsstil. 

 

 Investering i egen helse varer livet ut.

 

 

PRODUKTER KLINIKKEN ANBEFALER: 

Det er en naturlig del av veiledning og oppfølging og gi anbefalinger innen ulike næringsstoffer, vitaminer og tilskudd. 

Ved CHT behandling er tarmflora-supplering påkrevd. Ved tarmskylling er det en absolutt anbefaling å innta et kvalitetsprodukt av probiotika. 

Vi anbefaler også våre kunder å innta en bestemt Aloe Vera Gel, da denne fungerer rensende og er et unikt naturprodukt som vil gi god effekt. 

Vi har valgt å selge disse produktene i klinikken for å sikre våre kunder en tilgjengelighet og gjøre det lett å bruke disse produktene. Vi gir også kundene mulighet til å bestille produktene direkte fra leverandør siden det gir kunden en rabatt å handle direkte.

 

Aloe Vera Gel: 

Aloe Vera er en kulturplante som i årtusener har vært kjent for sine mange unike innholdsstoffer. For menneskene er Aloe Vera Barbadensis Miller spesielt verdifull, hvor LR bearbeider den rene bladgeleen til høykvalitets Aloe Vera Drinking Gel. 

For å alltid oppnå den høyeste kvalitet, bruker LR kun de aller beste råvarer. Ved dyrking avstår de helt fra å bruke sprøytemidler og kunstgjødsel. Alle trinn i produksjonen garanterer den høye kvaliteten – dette påvises ved regelmessige inspeksjoner utført av SGS INSTITUT FRESENIUS og IASC.

Fordelene med vår Aloe Vera Drinking Gel:

 • Kun bearbeiding av den rene bladgelen, aloinfri*
 • Svært høye Aloe Vera-andeler 
 • Med bihonning og naturlig ferskenaroma 
 • Spesielt skånsom fremstilling
 • Sertifisert av SGS INSTITUT FRESENIUS og IASC
 • Uten fargestoffer 
 • Made in Germany

 

*Aloininnhold <0,1 mg/kg (ppm)

 

Aloe Vera Drinking Gel «Traditional Honey»: Klassikeren med blomsterhonning.

 • Aloe Vera Drinking Gel «Aromatic Peach»: uten tilsatt sukker, egnet for diabetikere, med 98,2% Aloe Vera bladgel og ferskenaroma
 • Aloe Vera Drinking Gel «Intense Sivera»: Med brennesle-ekstrakt og 91% Aloe Vera bladgel 

 

Probiotika

Probiotic12: Probiotiske bakterier for din velvære 

Probiotiske bakterier kan deles inn i over 400 forskjellige bakteriestammer.  Millioner av disse bakteriene fyller tarmen vår. Vårt velvære er avhengig av at det er riktig balanse mellom disse bakteriene. 

I hver eske er det 30 kapsler, og doseringen er kun en kapsel per dag, slik at esken varer i 30 dager. 


Hva er det som er så spesielt med Probiotic12 fra LR?

 1. (CFU per capsule: at leas tone billion) 1 milliard probiotiske bakterier per kapsel
 2. 12 forskjellige bakteriestammer
 3. Patentert mikroinnkapsling 
 4. Laktosefri
 5. Glutenfri

Probiotic12 fra LR:  Ingredienser: fructooligosaccharider, maisstivelse, inkapsling (hydroxypropylmetylcellulosa), bakteriekulturer ( Bifidobacterium longum, B. breve, B. bifidium, B. infantis, B. lactis, Lactobacillus plantarum, L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus, L. acidophilus, L. bulgaricus, Streptococcus themophilus),  maltodextrin, utfyllingsmiddel (mikrokristallin cellulosa), klumpfoebyggende middel (kiseldioxid), fargeemne (titanioxid). 

 

 

 

PLAGER  OG VIRKNING

Forskere, leger og eksperter kartlegger hvordan tarmhelsen kan ha sammenheng med ulike tilstander som medisinen ikke har klare svar på. Nå viser stadig flere forskningsresultater og litteratur hvor viktig tarmfloraen og tarmfunksjonen har å si for vårt velvære og helse. Forskerne har funnet at bakteriene i tarmen kan produsere eller øke produksjonen av substanser som kan påvirke kroppen, og i tilfeller med usunn og dårlig tarmhelse kan det se ut som at giftige avfallsstoffer kommer over i blodet. 

Stadig flere forskningsresultater kobler ulike lidelser, som fibromyalgi og IBS, til en kronisk, lavgradig betennelsesreaksjon i kroppen.  Bakterier fra tarmen mistenkes å kunne forårsake en slik betennelsestilstand i kroppen. Forskere mener at tarmbakteriene spiller sentrale roller i forhold til tarmplager som tarmkreft, irritabel tarm (IBS), inflammatorisk tarmsykdom (Chrohns sykdom og ulcerøs colitt), kronisk tretthetssyndrom, fibromyalgi, autisme, overvekt og psykiske lidelser som depresjon og angst. 

 

Tarmproblemer 

Det er en del vanlige, uheldige livsstiler som skaper problemer for tarmsystemet. Det hele er komplekst og derfor individuelt ut i fra den enkeltes situasjon, og betinger individuell oppfølging.  Generelt kan vi si at faktorer som stillesittende arbeid, stress, sukker, kaffe og bearbeidede matvarer med fremmede bakteriekulturer f.eks. salmonella og campylobacter gir en stor del av befolkningen i vår siviliserte del av verden problemer som irritabel tykktarm, forstoppelse, diare og soppdannelser i tarmen.

Tarmens naturlige mønster blir forstyrret og etter hvert forandret av feilernæring.  Slagg og forsteinete substanser inne i tarmens bittesmå utposninger forhindrer tarmens naturlige arbeid. Transporten av tarminnholdet blir forsinket og kan stoppe opp på veien mot endetarmens åpning. Endring av bakteriefloraen kan føre til diare og gi grobunn for soppangrep som trives godt i det endrede nå sure miljø.

Nedsatt immunforsvar. 

Dersom immunreaksjonene i kroppen blir belastet over tid, vil dette tære på immunforsvaret og videre vil vårt forsvar mot sykdom være svekket.  Opp mot 80% av immunsystemet finnes i veggene i tynn- og tykktarmen. Slimhinnen på innsiden av tykktarmen inneholder det viktigste forsvarssystem mot giftstoffer.  Etter dette følger lever, nyrer, lymfe, lunger og hudoverflate.

Når avfallsstoffene ikke blir raskt nok nedbrutt og utskilt likesom opptagelsen av viktige stoffer blir dårlig, vil dette forårsake et nedsatt immunforsvar.  Overvekten av sykdomsfremkallende bakterier kan videre resultere i et forstyrret stoffskifte med ulike plager som resultat. 

Plager som diare, forstoppelse og økt luftmengde henger sammen med en ikke normalt fungerende tykktarm. Det er i tillegg mange andre plager som kan ha en sammenheng, og en tarmskylling vil kunne virke positivt dersom du lider av plager som tretthet, angst, eksem eller irritabilitet. De er eksempler på alvorlige følger av autointoksikasjon. Dette betyr at en selvforgiftning skjer, og det er på grunn av avfallsstoffer som ikke blir effektivt nedbrutt og utskilt samt mangelfull opptakelse av livsviktige stoffer.

Steriliserte, sprøytede og genmanipulerte matvarer, samt medikamentbruk kan forstyrre den normale likevekten mellom tarmbakterier og kroppen. Stress og psykisk ubalanse er også en stor årsak til forstyrrelse i mage-tarmsystemet.  Vi vet at stress forandrer biokjemien i kroppen og leder til redusert fordøyelse. Stress kan til og med skape varige endringer i hjernen. I tarmsystemet er det en høy aktivitet da vi spiser og drikker daglig, og det er en stor belastning for immunforsvaret dersom det ikke balanseres med gode matvarer, bevegelse og ro. Følgen blir svekket motstandsevne i kroppens immunforsvar. 

Det bygger seg derved opp en selvforgiftning og det kan oppstå mange andre plager enn forstoppelse, diaré og luft i magen. For eksempel kan det inntre infeksjonssykdommer, reumatiske sykdommer, hudsykdommer, forhøyet blodtrykk, hodepine, (mat) allergier,konsentrasjonsvansker, vitalitetstap og psykiske problemer.

 

Sukkeravhengighet og voldsomt sukkersug 

Sukker er avhengighetsskapende, og jo mer du spiser jo større trang får du etter større og hyppigere doser. Matlysten etter skikkelig mat går gjerne ned, og resultatet er tomme kalorier som betyr at du ikke får noen næring som gir deg energi og krefter til å leve livet. 

Sopp (candida) blomster opp ved sukkerspising, og en effekt av dette er en nærmest ukontrollerbar sukkertrang.  Probiotika og Aloe Vera gel er sammen med colon hydroterapi effektivt i forhold til candida soppen. I tillegg er det selvsagt viktig å kutte sukkeret da en gjerne har blitt overfølsom for det, og dermed tåler mindre enn før for å få uheldig virkning. 

Candida, sopp og parasitter

Avfallsstoffene i tykktarmen vår utgjør perfekte omgivelser for  mage parasitter slik som innvollsormen Giardia som vi får i oss når vi spiser mat som ikke er ordentlig stekt eller kokt, frukt og grønnsaker som ikke har blitt vasket godt nok. Gamle vannrør kan også være sykdomsfremmende på grunn av forurenset vann. Overvekst av mageparasitter og sopp er små, levende mikroorganismer som kan føre til celleskade i kroppen vår. Før sykdom oppstår er det alltid en celleskade som følge av mikroorganismer, mangel på næring, mangel på O2 eller opphopning av avfallsstoffer. 

Tall fra NAV viser at fire av ti sykemeldinger skyldes slapphet, trøtthet og utmattelse. Vi vet at med feil kosthold, en usunn livsstil med for mye stress og negativt fokus sammen med en ubalanse i den sensitive tarmfloraen, samt oppvekst av sopp, vil mennesker kjenne på en voldsom slitenhet. Ved inntak av mye sukker virker dette som supergjødsel på soppen i tarmene, og det vil skje en oppblomstring av Candidasopp. Det er visse matvarer som kan forverre slike tilstander, som for eksempel sukker / fruktose, gjær, melkeprodukter og rødt kjøtt. 

En renset tarm kan gi et nytt utgangspunkt og være en ny start for en bedre helse.  Ved hjelp av colon hydroterapi behandlinger kan du få fjernet gamle slaggrester som sitter fast inne i tykktarmen.  En rengjøring av veggene i tykktarmen er av avgjørende betydning for normalisering av tarmfloraen. Gamle slaggrester inne i tarmveggen skaper ulike belastninger som virker sammen. Blant annet blir tarmmiljøet for surt, og det blir en ubalanse i bakteriefloraen.  Det dannes da ofte vond lukt (metangass). Candidasopp vokser mest i et surt miljø. 

En rengjøringsprosess i tarmen kan sammenlignes med en grundig tannrens hos tannlegen. Det er bedre å fjerne plakk og bakterier, selv om det forsvinner noen nyttige enzymer.  Ved tarmskylling blir tarmen renset for potensielt helseskadelig avfall, og det kan etablere seg en frisk og normal tarmflora. 

Forstoppelse

En stor del av befolkningen i den moderne verden lider av forstoppelse.  Ved forstoppelse er tarmskylling en effektiv behandlingsmetode. Mer enn halvparten av alle menn og kvinner som lever i dagens samfunn, lider av forstoppelse.  Det kan være forstoppelse selv om du går regelmessig går på toalettet. 

Forstoppelse kommer fra det latinske ordet «constipare», og betyr å presse sammen. Forstoppelse er en tilstand når avføringen er sammenpresset.  En type forstoppelse gir avføring som er for hardt sammenpakket, en annen type forstoppelse forekommer når gammel avføring blir hard og fester seg på tarmveggene. Denne vil da bli værende i systemet og mennesker kan lagre store mengder avføring i kroppen.  Begge disse typene av forstoppelse er helt vanlig blant folk, men det er få av disse som er klar over hvor mye gammel, stivnet eller forstenet avføring som ligger i tarmene og hvilke plager dette kan føre til. Gammel avføring kan tette igjen tarmlommer og kan legge seg som en hinne over hele tykk- og tynntarmen.  Her er tarmskylling en svært kjærkommen behandling, og pasienten vil merke verdien av dette og få en rekke positive effekter. 

Overvekt og fedme

Tarmskylling balanserer tarmsystemet og kan gi gode resultater for vektreduksjon. Dersom tarmsystemet ikke er i balanse kan det gi stoffskifteforstyrrelser, og det vil kunne gi vektøkning.  Tarmskylling gjenoppretter balansen i tarmsystemet og gir gode resultater.

Dersom pasienten er forstoppet vil man kunne oppleve en umiddelbar vektreduksjon etter behandling.  Det er vanlig at den som vil ta CHT – behandling gir seg selv en ny start, både gjennom å forberede seg en tid før første behandling via inntak av mye vann, sunne matvarer og mer bevegelse. Videre vil behandlingen også gi en mental styrketrening mot å fortsette eller starte på en ny sunn fase i liver. Etter behandlingen er det en helt vanlig effekt at en mister lysten på søt eller fetende mat som ødelegger den renheten en kan kjenne på nå. Derfor blir det mer fristende å spise ren, næringsrik og helbredende matvarer. 

Overvekten av sykdomsfremkallende bakterier i en svært belastet tarm, gir et forstyrret stoffskifte med over- eller undervekt som resultat. Det er en ond sirkel, som starter med at kroppens funksjoner blir svekket av vårt forhastede levevis. Transporttiden gjennom tarmsystemet blir for lang, kroppen er tilbøyelig til å oppta fett i stedet for nyttige næringsstoffer, hvilket ofte innebærer at vi spiser mer for å oppnå det nødvendige inntak av vitaminer og mineraler.

 

 

Virkemåter – hvem kan vi hjelpe? Lider du av: 

 • irritabel tarm syndrom (IBS)
 • forstoppelse/diare eller treg mage 
 • magesmerter/oppblåst mage / luftdannelser
 • energimangel
 • overvekt/sukkeravhengighet
 • dårlig ånde
 • hodepine/migrene
 • smerter i muskler og ledd
 • søvnløshet
 • stress/angst
 • tretthet
 • undervekt
 • angst/depresjoner
 • parasitt infeksjon
 • svak virkende tarmsammentrekning/peristaltikk
 • ulcerøs kolitt IKKE akutt tilstand
 • diverticulitis
 • hudsykdommer, psoriasis, eksem, acne / uren hud 
 • soppovervekst, candida albicans
 • matintolleranse/matallergi
 • reumatiske sykdommer, vond i muskler og ledd
 • tømming før undersøkelser: røntgen av tykktarmen, colonscopi, rektumscopi

 

Artikler: 

COLONIC IRRIGATIONS: A REVIEW OF THE HISTORICAL CONTROVERSY AND THE POTENTIAL FOR ADVERSE EFFECTS – by Douglas G. Richards, Ph.D., David L. McMillin, M.A.,Eric A. Mein, M.D., and Carl D. Nelson, D.C.

ACG 2006: The American College of Gastroenterology
Annual Scientific MeetingHydro Theraphy compared with PEG-ES lavage and aqueous sodium phosphate as bowel preparation for elective colonoscopy: A prospective, randomized, single blinded trial.

http://www.tldp.com/issue/11_00/mjr.htm

 

Mirjam er vår læremester og her er hennes video:

Veronica Solberg
Veronica er sykepleier og utfører colon hydroterapi, forsamtaler og oppfølging rundt avdeling Colon sine fagområder.