HYPNOTERAPI

Bergen Helhetsklinikk har et profesjonelt og svært kompetent hypnoseteam med eksperter på hypnoterapi innenfor flere fokusområder. 

Gjennom å jobbe med ubevisste prosesser og aspekter har vårt hypnoseteam hjulpet svært mange med de fleste utfordringer. 

En time med hypnoterapi kan gi deg en stor lettelse både kroppslig, følelsesmessig og tankemessig. Allerede etter en time vil du kjenne effekt, og mange kjenner det som økt ro og energi på en gang, samt en slags renselse for spenninger og blokkeringer.

Du har også muligheten til å lære teknikker og selvhypnose til bruk i egenterapi.
Hypnose passer perfekt som hjelp til selvhjelp, og du kan selv lære deg å gjøre selvhypnose.

Hvorfor hypnoterapi og hypnosebehandling?

Du har kanskje en sterk viljestyrke, men opplever at du «møter deg selv i døra» og at du stadig lurer deg selv med lite hensiktsmessige mønster. Eller kanskje det er så mye belastning og uforklarlige følelser, og du har forsøkt det meste av terapitilbud uten å få hjelp. Dette er eksempel på når hypnoterapi kan gi deg effektiv hjelp, og det skjer raskt. Vi anbefaler 3-5 timer, evnt. med påfyll etter behov. Det er sjelden noen som slutter med hypnoterapi, da det oppleves så behagelig og gir så gode ringvirkninger. Så etter å ha kvittet seg med problemene, vil de fleste komme tilbake for den spesielle roen, rekreasjon, balansering og «energiboost».  Vi jobber sammen for at du skal ha det godt med deg selv og i deg selv, samt bli deg selv slik du er og vil være. Selvutvikling og vekst er en spennende reise der gode ting i livet kjennes sterkere, oppstår oftere og du merker at du kan styre reisen din selv. Du får makten tilbake på ett vis, og da er det meste mulig innenfor dine forutsetninger.  Dette er en svært positiv og spennende reise, og du vil merke at på veien så stråler du mer og mer, ting blir bedre og bedre og du setter deg nye mål eller blir fornøyd.

De ulike bevissthetstilstandene gir større muligheter for vekst, balansering, akseptering og nye mønstre.  Når du slapper dypt av/ er i transe, er du bak ordene og da snakker vi om felt av informasjon som kan justeres og endres dersom det er det beste for deg dypest sett.

Hypnoterapi et effektivt redskap for å få det bedre med seg selv. I transe er underbevisstheten åpen og mottakelig for nye forslag, det gir deg mulighet til å utforske og endre gamle mønster.

Hvem kan ha nytte av en hypnotisør – hypnoterapeut?

  1. Alle som har behov for å få løst en psykologisk sperre, og trenger å komme videre.
  2. Ønsker du å slutte med en uvane så er hypnose effektivt. En terapipakke på 5 timer gir deg både endret vane og en god start på en ny fase i livet.
  3. Alle som ønsker å prestere ekstraordinært, og alle de som vil forbedre og øke innsatsen innen sitt talent eller som vil utvikle egen atferd og mental styrke. Alle som vil nå målene sine.

DU kan få mer ut av livet ditt dersom du til stadighet ikke er fornøyd, og dersom du har eller er redd for helseplager som følge av livsstil vil du kunne få hjelp til å endre på dette. Hypnoterapi gir deg en kickstart. Videre vil den delen av timen der vi snakker sammen kunne gi deg vekst, balanse, kontroll og kontakt.  SåBra Helseklinikk tilbyr helhetlige tjenester som vil være svært aktuelle dersom helse er et tema. Og for alle som vil gå ned i vekt eller slutte å røyke anbefaler vi colon hydroterapi som en grunnleggende behandling ved siden av terapi.

Sliter du med noe av dette?

  • Angst, angst for angsten, fobier, forventningsangst, prestasjonsangst, sjenanse.
  • Fobier for hva som helst.
  • Uvaner. Røyk – tobakk – nikotin – giftpinne. Snus. Sukker – godteri.
  • Stress, uro, nervøsitet, søvnproblemer.
  • Usikkerhet, motløshet, ensomhet.
  • Motivasjon, energi, konsentrasjon, studievaner, selvtillit, selvverd, selvstøtte.

Under terapien er det ingenting du skal prestere. Du skal kun følge instruksjoner som går på pust og fokus.

Hypnotisk somnabolisme er en naturlig bevissthetstilstand og fase mellom det å være våken og bevisst – og å være sovende og ubevisst. Hypnoterapi og den informasjonen du får under hypnose, kan delvis sammenlignes med å drømme. For kroppen oppleves drømmene like virkelige som våken tilstand. Når vi drømmer; følger øynene handlingen i drømmen, og ben og armer registrerer bevegelsene. Når vi øker hjerterytmen og pusten blir raskere. Drømmene våre er dessuten alltid assosiert med lyster. Hvis den delen av hjernen som er tilknyttet lyster blir skadet, drømmer vi rett og slett ikke lenger.

Selv om hjernen er like aktiv når vi drømmer som når vi er våkne, er ulike deler av den aktive. Dette på grunn av de forskjellige kjemiske miljøene i de aktuelle delene av hjernen. Kjemikalier som er assosiert med refleksjon og realistisk tenkning, blir redusert til null når vi sover. Kjemikalier som er assosiert med følelser og evner til å trekke forbindelser, øker kraftig. Og ettersom skaperkraft oppstår ved at man trekker uvanlige forbindelser, er drømmetiden en periode der kreativiteten er på topp.

Hypnoterapi er et unikt verktøy for å åpne opp for kreativitet, finne ut av valg og se sammenhenger. Du kjenner kanskje noen som har sluttet å røyke ved hjelp av hypnose, eller kjøpt seg en røykeslutt pakke som vi sier her. Det er vel den beste gaven du kan gi deg selv, og det er en form for terapi som de fleste vil finne svært fascinerende. Hvis du ønsker varig bedring, må du endre deg selv. Du må sannsynligvis endre både livsoppfatning og hverdag. Dette hjelper vi deg med.

Linda arbeider gjerne med dine polariteter for å finne frem til din opprinnelige balanse, dine ressurser og din styrke. Hun jobber med hypnoterapi med ett spirituelt, holistisk og eksistensialistisk utgangspunkt.

Linda har utviklet helt spesielle metoder for å fjerne blokkeringer og smerteenergi som sitter i organismen, og klienten merker at dette forsvinner mens jeg jobber. Det er ingen andre som jobber på denne måten med klientene, fordi hun selv har utviklet denne type behandling over en periode på 12 år. Hun forteller at de fleste vil merke lettelse, endring og en ny kraft etter hver terapi time.

Dersom du vil slutte med en uvane hos Linda, som for eksempel å røyke giftpinner, så vil hun gjøre sitt beste for at den delen av deg som vil røyke skal bli en alliert som hjelper deg med å avslutte denne avhengigheten. Det eneste som kreves av deg er at du er skikkelig motivert, eller eventuelt svært lei av røykevanen.  Dersom du ikke er dette, anbefaler vi noen timer med en av våre terapeuter der du først utforsker og jobber med dette. Bivirkningene av en røykeslutt eller avsluttet usunn uvane er mange: en ubeskrivelig god mestringsfølelse, økt selvkontroll, lettelse, glede, jubel og stolthet.

Hypnoterapi er terapeutisk bruk av hypnose. Klient og terapeut samarbeider om å oppnå en så dyp avslapning at klienten er mottagelig for forslag og instruksjoner. Når klienten velger å gjøre det som blir sagt, så går hun / han i hypnose. Du er hele tiden våken, du styrer det hele selv og du vil huske timen etterpå. I hypnose har du spisset fokuset mot det som er viktig for deg, innover i deg selv, og du er i deg selv på en måte som gjør deg trygg, rolig og gir deg en følelse av kontroll.

Hypnose kan brukes til mye:

Vektreduksjon, røykeslutt, sukkerslutt, snus-stopp, uro / angst, lav selvtillit, idretts / sportshypnose, eksamensnerver, kroppsbygging, salgsteknikk, forhandlingsteknikk, sceneskrekk, søt / salt sug, spilleavhengighet, søvnproblemer, tannlegeskrekk, styrking av immunforsvaret, helse-oppgradering, narkotika misbruk, alkohol problemer, ankre opp gode tanker, følelser og fornemmelser, smertelindring, smertefri fødsel, kvalme under graviditet, fobier, vannskrekk, konflikthåndtering, sosial angst, panikkanfall, øke kreativiteten, selv hypnose, mental trening, fokus, ta vanskelige valg, sorg og tap, få mer energi, fantasireiser, rekreasjonshypnose / ferie, frykt for å holde taler, overspising, kontroll over sinne, sjalusi, rødming, tålmodighet, depresjon, mareritt, seksuelle utfordringer, neglebiting, treningslyst, slutte å utsette, flyskrekk.

Linda Nordskog
Psykoterapaut, mental trener og mentor. Erfaring innen psykiatri, rus, krisearbeid, barnevern og oppfølging av ungdom.