SPA MASSASJER

Uansett om du har gamle spenninger i kroppen, er stresset, er idrettsutøver med strekkskader eller bare ønsker å få en pause fra hverdagens mas, kan massasje være tingen for deg.
Her er et utvalg av vanlige massasjebehandlinger vi kan utføre og hvordan massasje kan hjelpe deg til en bedre hverdag.

Triggerpunktmassasje
Triggerpunktmassasje er en form for massasje som tar sikte på å løsne spenninger som har satt seg skikkelig fast i muskulaturen. Massøren trykker på bestemte punkter i muskulaturen inntil spenningen gradvis slipper taket. Dette er en effektiv, men ofte litt smertefull behandling.

Bindevevsmassasje
Bindevevsmassasje løsner på gamle seige spenninger i vevet som ligger rundt og utenpå muskulaturen. Dette er en kraftig og dyp massasje der massøren benytter forskjellige tøyninger og drag, for å forlenge muskler, sener, bindevev, nervefunksjon og lymfedrenasje. Teknikken er god for å løse opp forkortet arrvev for eksempel etter en operasjon eller skade. Bindevevsmassasje kan oppleves smertefull, men gir ofte gode resultater, og en kropp som føles mer bevegelig.

Idrettsmassasje
Målet med idrettsmassasje er å akselerere tilhelningen/restitusjonen av skadet eller anspent muskulatur. Målet med denne type massasje er å behandle og tøye forkortede muskler, redusere arrvev i forbindelse med skader, samt stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske og hevelser. Innen idrett kan denne type massasje være med på å forberede muskulatur og bløtvev for belastninger, og øke idrettsutøverens prestasjon. Massøren tar hensyn til hvilke bestemte muskler som er involverte i den bestemte idrett. Intensitet tilpasses avhengig av om en ønsker oppvarming før prestasjon eller restitusjon etter aktivitet.

Klassisk massasje
Hvis du kun ønsker en form for massasje som gir en mer avspennende effekt, da er klassisk massasje noe for deg. Her benyttes grep som ikke er så dyptgående og oppleves nok mer behagelige enn massasjeteknikkene nevnt over.
Massørene i Bergen Helhetsklinikk kan bidra til bedre funksjon i bevegelsesapparatet og gi deg mer energi og overskudd i hverdagen. De samarbeider også tett med de andre helseprofesjonene i klinikken og jobber helhetlig.

Linda Andresen
Linda er utdannet spa-terapeut og hjelpepleier, og har mange velvære kurs og alternative kurs. Hennes fokus er å gi klientene et friminutt i hverdagen, hvor egenpleie er prioritert.